Jan Verhoek (voorzitter van het jeugdberaad)

janverhoekHallo, Mijn naam is Jan Verhoek. Ik ben getrouwd met Kootje Stronkhorst en samen hebben we drie dochters: Maaike (23), Floortje (20) en Anna (17).


Sinds tweeënhalf jaar wonen we in Marle. Daar werk ik als zelfstandig tekstschrijver en half oktober heb ik er ook een galerie geopend.

Vier jaar geleden zat het jeugdberaad zonder voorzitter en ik vond dat dat niet kon. Als je dat vindt, moet je ook iets aan doen, vind ik, en dus heb ik dat gat opgevuld.
Inmiddels is het jeugdberaad weer een enthousiaste club mensen geworden. Stuk voor stuk zetten we ons in om er te zijn voor jongeren die hun weg zoeken in leven en geloof. Steeds meer komen we erachter dat het organiseren van allerlei zaken, zoals dat vroeger gebeurde niet meer werkt.


Jullie hebben agenda’s die uitpuilen en zitten niet direct te wachten op ‘iets’ van de kerk. Toch denken we dat het zinvol kan zijn met elkaar na te denken over wie je bent wat je met je leven wilt en wat de plaats van God en geloof daarin kan zijn. Zelf hebben we dat ook gedaan en steeds bleek en blijkt God na verloop van tijd vaak veel belangrijker dan we eerst dachten.

Graag willen we niet voor jullie, maar met jullie het geloof een plaats geven in het alledaagse leven. Daarbij gaat het niet om een bepaalde kerk. Steeds meer vervagen de grenzen van kerken en dat is maar goed ook. Het gaat erom dat aan de orde komt wat jullie belangrijk vinden dat het geloof aansluit bij wat er in je leven speelt. Maar dat kunnen we niet zomaar voor jullie organiseren. Daarvoor hebben we jullie ook hard nodig.

Kijk daarvoor eens op de website die we aan het ontwikkelen zijn: www.jouwkerknijverdal.nl. En trek aan de bel als je iets wilt, iets vind, of gewoon eens met één van ons wilt babbelen zonder dat iemand anders daar ooit iets van te weten komt. We zijn ervoor!

 

Stelling:

Ik vind de nieuwe website mooi geworden
 

Wij zoeken nog.....

Jonge verslaggevers of verslaggeefsters!

Lijkt je dit wat, neem contact op met de webredactie!

Interview met.....

Martijn Nijhoff

martijnnijhoff
klik op de foto voor meer....

Youth for Christ Nieuwsbrief

yfc
Wil jij met ons meedenken over jeugddiensten?

Heb jij vragen of opmerkingen?

CLOAKING

ontwerp & realisatie: nofarmer, internet- & mediadiensten