'Wij geloven in een kerk voor jong en oud'
Klinkt leuk, maar werkt het ook zo? Voelt 'jong' zich thuis in de kerk zoals die nu is...? Of moet het anders? Kan het anders? En zo ja hoe dan? Wil je daar meer van weten? Wij wel! In maart 2010 doen zo'n 500 leden van de Hervormde Gemeente en Gereformeerde Kerk mee aan de 'groothuisbezoeken'. Daarin gaan ze het hebben over ' Wij geloven in een kerk voor jong en oud'. Maar... op zo’n groothuisbezoek zie je vaak de oudere gemeenteleden...

Even voor de duidelijkheid: het is prachtig dat die mensen er zijn op die avonden en dat ze met elkaar in gesprek komen. Daar kunnen we met zijn allen misschien nog wel wat van leren. Maar praten over een kerk voor jong en oud zonder dat jongeren meepraten, dat wordt niet wat.

Om te weten hoe een kerk voor jong en oud er moet, kan, mag uitzien is het nodig dat jongeren meepraten, meedenken en meewerken. Dat ze gehoord worden. Want dat ze iets te vertellen hebben, daar geloven wij van het jeugdberaad in ieder geval in.

Daarom nodigt het Jeugdberaad jongeren van (ongeveer) 18 tot 30 jaar uit om ook eens met elkaar in gesprek te gaan!

Voor een groothuisbezoek voor jongeren kom je eenmalig met een groep van maximaal 10 personen bij iemand thuis bij elkaar. Daar gaan we in gesprek over wat jij belangrijk vindt in de kerk, over wat je verwacht, wat je hoopt en over wat je misschien wel droomt, soms tegen beter weten in.

We willen jullie graag uitnodigen voor één van de volgende avonden (vanaf 19.30 uur):
Maandag 22 maart 2010
Woensdag 24 maart 2010
Donderdag 25 maart 2010
Woensdag 31 maart 2010
Dinsdag 6 april 2010

Laat ons weten wat jij in een kerk zoekt, wilt vinden of graag zou willen veranderen: Geef je op! Natuurlijk kun je je samen met je vrienden opgeven. De uiterste aanmelddatum is vrijdag 19 maart 2010.

Mail naar CLOAKING en geef aan op welke van de vijf avonden je kunt (liefst meerdere). Op basis van het aantal aanmeldingen krijg je dan een uitnodiging voor één van de avonden. Wil je behalve je naam en de datum ook je adres en telefoon opgeven. Dan kunnen we makkelijk afspraken controleren en goed plannen.

Graag tot ziens,

Het Jeugdberaad:
Jan Verhoek, Rein Jan Völkers, Leyn van Eijzeren, Jelle Brinkman, Robert Fransen, Klaas Zonnebeld, Mark Saathof, Anke Aanstoot, Irma van Dalen, Peter ten Kleij en Johan Wegerif
 

Stelling:

Ik vind de nieuwe website mooi geworden
 

Wij zoeken nog.....

Jonge verslaggevers of verslaggeefsters!

Lijkt je dit wat, neem contact op met de webredactie!

Interview met.....

Martijn Nijhoff

martijnnijhoff
klik op de foto voor meer....

Youth for Christ Nieuwsbrief

yfc
Wil jij met ons meedenken over jeugddiensten?

Heb jij vragen of opmerkingen?

CLOAKING

ontwerp & realisatie: nofarmer, internet- & mediadiensten