Enthousiaste start onderzoek Missionair Jongerenwerk
Op woensdag 13 januari  is  het onderzoek naar Missionair Jongerenwerk in Nijverdal-Hellendoorn  enthousiast van start gegaan. Een groot aantal kerken heeft gezamenlijk Youth For Christ Nederland de opdracht gegeven om in het komende half jaar in kaart te brengen, welke kansen en mogelijkheden er zijn om samen op te trekken in Missionair Jongerenwerk.

Regiocoach Jaap van der Plas van Youth for Christ zal door middel van diverse interviews inzichtelijk gaan maken hoe de kerken hun roeping om jongeren te bereiken verstaan. Een werkgroep waarin leden van alle kerken vertegenwoordigd zijn, zal hem hierbij ter zijde staan.

Op de startbijeenkomst van de werkgroep werd door zowel Jaap van der Plas als door Cor Jan Matsinger (hoofd afdeling Kerkenwerk van Youth for Christ) benadrukt, dat in steeds meer plaatsen kerken gaan samenwerken in hun jongerenwerk. Ook werd in kaart gebracht wat op dit moment zowel plaatselijk als landelijk de doorslaggevende redenen zijn voor jongeren om de relatie met kerk en geloof los te laten. De rol van ouders, relevantie van de boodschap, de aanwezigheid van vrienden, het mee kunnen doen in de kerk en aansprekende voorbeelden blijken dan de belangrijkste factoren te zijn.

De werkgroep zal de plaatselijke kerken door middel van nieuwsbrieven op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Het streven is om in juni 2010 met een voorstel voor samenwerking naar de kerken te komen.

(De werkgroep staat onder leiding Jaap van der Plas en wordt bijgestaan door ds. H.H. Scheffer en ds. R.J. Perk.)
Nadere info is verkrijgbaar bij hen ,  CLOAKING CLOAKING CLOAKING

Namens het jeugdberaad zijn ds. Johan Wegerif en Jan Verhoek betrokken.

 

Stelling:

Ik vind de nieuwe website mooi geworden
 

Wij zoeken nog.....

Jonge verslaggevers of verslaggeefsters!

Lijkt je dit wat, neem contact op met de webredactie!

Interview met.....

Martijn Nijhoff

martijnnijhoff
klik op de foto voor meer....

Youth for Christ Nieuwsbrief

yfc
Wil jij met ons meedenken over jeugddiensten?

Heb jij vragen of opmerkingen?

CLOAKING

ontwerp & realisatie: nofarmer, internet- & mediadiensten