Judith Hengstman
judith

Judith zit erbij alsof ze wel zin heeft in dit interview, volgens mij is ze ook wel iemand die dat soort dingen leuk vindt. Ontspannen zit ze op de bank en zegt ze me dat ik 'best wel mag beginnen'. Oké, doen we. Eerst even ontdekken wie ik eigenlijk voor me heb.

Voluit is haar naam: 'Jorene Judith Hengstman', "ik ben vernoemd naar mijn broer Jeroen, die voor mijn geboorte is overleden". Ze is 12 jaar en zit in het eerste jaar op het AOC in Almelo, waar ze het erg naar haar zin heeft. Als ik vraag naar haar vrijetijdsbesteding valt er een korte stilte. School en huiswerk kosten namelijk nu heel veel tijd, vertelt ze me. "Soms ben ik pas om vijf uur thuis, en zit ik echt tot tien uur 's avonds aan het huiswerk!". Maar gelukkig heeft ze toch nog wat tijd over voor andere dingen: ze zit al een jaar op volleybal en is daarnaast ook fan van de tv-series 'Anubis' en 'Spangas'

J U D I T H

De J van jaloers? Ja, dat ben ik soms wel.

De U van uitgelaten? Ik kan soms heel vrolijk zijn!

De D van dapper? Ze denkt er even over na, en besluit dat ze het echt niet weet.

De I van impulsief (spontaan)? Haha, echt wel. Ik heb mijn oordeel wel altijd klaar, maar ik probeer het wel zo vriendelijk mogelijk te zeggen, hoor!

De T van trouw? Ja, dat ben ik wel, bijv. in vriendschappen.

De H van humeurig? Dat ook, maar dat is iedereen wel een keer, toch?

Judith en de kerk

Judith is lid van de gereformeerde kerk 'de Regenboog'. Ze ging een paar jaar naar de kindernevendienst, maar sinds ze daar te oud voor is, is ze bijna niet meer in de kerk geweest. "Mijn ouders slapen vaak uit op zondagochtend, want dat is de enige dag dat dat kan..."


En als je zelf zou kiezen, wat zou je dan het liefste doen?

"Dan zou ik de ene week zondagavond naar de Rock-Solid gaan en de andere week op zondagochtend naar de kerk." (Judith is lid van de Rock-Solid: een jeugdclub van Youth for Christ-Nijverdal).

"Een dienst spreekt me aan als het gaat over wat wij willen. Ik bezoek het liefst tienerdiensten: vrolijke liedjes in plaats van die saaie psalmen (Judith zingt ter illustratie een monotoon en langzaam deuntje, wat op mijn lachspieren werkt) en begrijpelijke stukken uit de Bijbel. Ik ben ook weleens in de Beth Shalom geweest (Volle Evangeliegemeente, red.), maar dat vond ik net té, als je begrijpt wat ik bedoel," zegt ze lachend.

Judith en het geloof

Hoe zou je jouw geloof omschrijven?

"Ik geloof dat de oerknal én de duivel niet bestaan", zegt ze stellig. "Ik geloof wel in God, en dat Hij in de kribbe is geboren. God heeft alle goede eigenschappen die er zijn: trouw, behulpzaam..."

"Er zijn mensen die God helemaal tekenen als een persoon met lichaam, maar als ik aan God denk, zie ik wel een gezicht voor me, maar geen lichaam. Dat is onzichtbaar, een soort 'onzichtbare doek'." "Maar dat klinkt misschien heel raar", laat ze er lachend op volgen.

Judith over 15 jaar

"Ik woon dan op de grens tussen België en Nederland, dat is tenminste mijn droom. Het lijkt me aan de ene kant leuk om uit huis te gaan, maar aan de andere kant ook niet: je moet dan zoveel leren om alleen te doen.

En welke baan ik dan heb? Ik heb geen idee, misschien kok, of binnenhuisarchitect. En ik weet ook niet of ik dan een gezin heb, misschien alleen een vriend. Ik zou later heel graag pleegkinderen willen, dan help je die kinderen, en dat vind ik fijn."
 

Stelling:

Ik vind de nieuwe website mooi geworden
 

Wij zoeken nog.....

Jonge verslaggevers of verslaggeefsters!

Lijkt je dit wat, neem contact op met de webredactie!

Interview met.....

Martijn Nijhoff

martijnnijhoff
klik op de foto voor meer....

Youth for Christ Nieuwsbrief

yfc
Wil jij met ons meedenken over jeugddiensten?

Heb jij vragen of opmerkingen?

CLOAKING

ontwerp & realisatie: nofarmer, internet- & mediadiensten