Jeugddienst 6 december 2009
Op zondag 6 december 2009 om 10:15 is in het Hervormd Centrum weer een jeugddienst. De catechisanten van 12 tot en met 15 jaar hebben op maandag 30 november 2009 een gezamenlijke thema-avond. De jeugddienst gaat daar op verder. Aan de hand van de film ‘ Rabbit Proof Fence’ gaan we het hebben over ‘VERTROUWEN’.

Als je het moeilijk hebt, op wie of wat vertrouw jij dan?
Waaraan houdt je je vast bij de keuzes die je maakt?

Dominee Peter ten Kleij is de voorganger in de dienst. De catechisanten werken mee.

En het koor Shine treedt op!Rabbit Proof Fence

In de jaren ’30 van de vorige eeuw wil men in Australië de Aboriginals meer en meer schikken naar de blanke westerse beschaving. Daarom werden kinderen weggerukt uit hun families, heropgevoed en ondergebracht bij blanke gezinnen. Door het “kruisen van halfbloedjes met blanken” verdwijnen uiteindelijk de Aboriginals, zo denkt men.

In het dorpje Jigalong worden drie Aboriginal meisjes; de 14-jarige Molly en haar 8-jarige zusje Gracie, samen met hun 10-jarige nichtje Daisy; ook slachtoffer. Ze worden weggehaald bij hun familie en 1500 mijl zuidelijker ondergebracht in het opvoedingskamp River Moore.

De drie meisjes weigeren zich echter neer te leggen bij hun vreselijk lot en ontvluchten op een onbewaakt ogenblik het kamp. De weg terug naar Jigalong is een lange, gevaarlijke tocht, onder andere door een stuk ongenaakbaar woestijn. Spoorzoeker Moodoo zit de meisjes op hun hielen.

Om de weg naar Jigalong te vinden banen de drie meisjes zich een weg naar het ‘rabbit proof fence’. Het hek dat Australië van noord tot zuid doorkruist met als doel konijnen tegen te houden, wordt een symbool voor hun barre tocht.
 

Stelling:

Ik vind de nieuwe website mooi geworden
 

Wij zoeken nog.....

Jonge verslaggevers of verslaggeefsters!

Lijkt je dit wat, neem contact op met de webredactie!

Interview met.....

Martijn Nijhoff

martijnnijhoff
klik op de foto voor meer....

Youth for Christ Nieuwsbrief

yfc
Wil jij met ons meedenken over jeugddiensten?

Heb jij vragen of opmerkingen?

CLOAKING

ontwerp & realisatie: nofarmer, internet- & mediadiensten